چاقی ، دیابت و بیماری قلبی ،بیماری آلزایمر را سرعت می بخشد

 تحقیقات جدید  نشان داده است چاقی، دیابت و بیماری قلبی سبب تسریع ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر اختلالات مغزی می شود، این مقاله  در مجله Neurology ماه مارچ 2009 چاپ شده است. متخصصین معتقدند جهت کاهش  ابتلا به آلزایمر به اقدامات پیش گیرانه که از بروز بیماری قلبی جلوگیری می کند باید بیشتر توجه  شود البته بیماری قلبی  همیشه سبب آلزایمر نمی شود.

 پروفسور کریستین یاف ( دانشگاه کالیفرنیا سان فرانسیکو) مدیر کلینیک اختلالات حافظه درمطالعه ای که بروی 4895 زن با متوسط سن 66 سال که در ابتدای مطالعه دچارcognitive impairment  نبودند، تحقیقاتی انجام داد. نتایج این تحقیق بعد از15 سال آنالیزگردید بررسی ها نشان می دهد که از میان این افراد، 497 زن که به سندرم متابولیک مبتلا بودند حدود 7% به cognitive impairment مبتلا  شدند. در مقایسه، زنانی که فاقد سندرم متابولیک بودند تنها 4% به cognitive impairment  مبتلا شده اند. متخصصین معتقدند که مردم بایستی شیوۀ زندگیشان را تغییر دهند تا در آینده به بیماریهای مغزی مبتلا نشوند.

 چرت میانه روز سبب بالا رفتن احتمال ابتلاء به دیابت می شود

 چرت معمولی میانه روز سبب افزایش خطر ابتلا افراد به دیابت نوع II می شود. براساس مطالعه انجام شده بروی بیش از 1600 نفر، محققین دریافتند که میزان خطرابتلا افراد به دیابت نوع 2 با چرت میانه ی روز  26% بیشتر از زمانی است که افراد چرت بعد از نهار ندارند.

چرت میانه روز سبب می شود که خواب شبانه دچار اختلال گردد و این موضوع سبب افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو می شود، محققین بیان کردند بیدار شدن از چرت میانه روز سبب فعال شدن هورمونها و مکانیسم هایی در بدن می شود که از عملکرد صحیح انسولین جلوگیری می کنند، این موضوع به مستعد شدن شرایط برای ایجاد دیابت نوع II کمک  میکند. این مطالعه در کنفرانس سالانه دیابت انگلستان درگلاسکو ارائه خواهد شد

 

     منبع:                                                                                            BBC NEWS REPORTED

چربی اطراف گردن و خطر ایجاد بیماری قلبی

 در مطالعه ای که بروی 3320 نفر که دارای چربی اطراف گردن بودند صورت گرفت مشخص گردید افراد دارای چربی در ناحیه گردن در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی و بالا بودن کلسترول و خطر ابتلا به دیابت نوع II میباشند. محققین مطالعات بیماریهای قلبی در(framingham Health scout) اعلام کردند اندازه ی دور یقه زیاد  نشانه بروز بیماری قلبی در آینده است.

 منبع:health scout news    

 

داروهای ضد افسردگی با مرگ زنان به دلیل ناراحتی های قلبی رابطه دارد

 

زنانی که داروهای آنتی دپرسان(ضد افسردگی) استفاده می کنند به نظر می رسد در معرض خطر بالاتری برای مرگ ناگهانی بر اثر بیماری قلبی هستند اگر چه علت دقیق این ارتباط هنوز مشخص نشده است. محققین می گویند داروهای آنتی دپرسان الزاماً خطرناک نیستند اما نشانه هایی وجود دارد که ارتباط این داروها را با مرگ ناگهانی بر اثر بیماری قلبی تایید میکند.

منبع: Health day reporter Monday. Mar.9.2009 scoutnews                                                  

 

 

فراموشی و ارتباط آن با چاقی در میانسالی و پیری

 بر اساس گزارش محققین چاقی در میانسالی سبب افزایش فراموشی می شود اما چاقی در پیری باعث کاهش ابتلا به فراموشی می گردد. محققین به بررسی 2798 فرد بالغ سالم با متوسط سن 74.7 سال پرداختند. با تهیه  از  MRIمغز این افراد و پیگیری آنها بعد از 4.5 سال،  480 نفر مبتلا به فراموشی مبتلا شدند، 213 نفر دچار Vascular dementia و 245 نفر به آلزایمرمبتلا شدند. در بررسی چاقی در میان سالی مشخص گردید که خطر ابتلا به فراموشی در مقایسه با افراد با وزن نرمال بیشتر است و در حالیکه در پیری خطر ابتلا به فراموشی در افراد دارای کمبود وزن نسبت به افراد چاق بیشتر است.

منبع:

archneur.ama.org/cqi/content /short/66/6/336